Šādi tiek pagatavoti ideāli sālītie gurķīši. Tie izrādās kraukšķīgi un blīvi, un ar marinādi nav jājaucas!

Marinēti gurķi ir garšīgi, bet ne tik veselīgi kā vienkārši sālītie gurķīši. Un ar pēdējo ir daudz mazāk problēmu: jums nav jāraizējas par marinādi.

Gurķi ir vieni no populārākajiem dārzeņiem, kas tiek izmantoti dažādos ēdienos un uzkodās. Viens no tradicionālajiem un iemīļotākajiem veidiem, kā sagatavot gurķus, ir tos sālīt.

Lai gan dažiem varētu šķist, ka sālīšanai nepieciešama muca, patiesībā var iztikt ar vienkāršu trīs litru stikla burku.

Šeit ir soli pa solim aprakstīta recepte, kā pagatavot īstus sālītus gurķus, kas būs garšīgi un aromātiski.

Sastāvdaļu izvēle un sagatavošana

Gurķu izvēle

Pirmais solis ceļā uz ideāliem sālītiem gurķiem ir pareizu gurķu izvēle. Ir svarīgi izvēlēties tikai stingrus un svaigus gurķus.

Gurķi, kas ir mīksti vai pārgatavojušies, nebūs piemēroti sālīšanai, jo tie zaudēs savu tekstūru un garšu.

Iemērcēšana

Kad esat izvēlējušies gurķus, ir svarīgi tos iemērkt ledus ūdenī. Iemērciet gurķus uz pusotru stundu, lai nodrošinātu, ka tie ir labi piesātināti ar ūdeni. Tas palīdzēs saglabāt gurķu kraukšķīgumu arī pēc sālīšanas.

Apgriešana

Pēc iemērcēšanas nogrieziet gurķu galus no vīnogulāju puses. Tas palīdzēs sālījumam labāk iekļūt gurķos un nodrošinās vienmērīgu garšas sadalījumu.

Garšvielu izvēle

Garšvielas ir būtiska sastāvdaļa, kas piešķir sālītiem gurķiem unikālu garšu. Šeit ir nepieciešamās sastāvdaļas:

Diļļu lietussargi: 4-6 gabali uz burciņu. Diļļu lietussargi piešķir gurķiem svaigu un aromātisku garšu.

Lasi vēl: Šogad negatavosim ievārījumu – lūk, alternatīva, kas atvieglos jums dzīvi!

Mārrutku lapas: 1-2 lapas. Mārrutku lapas piešķir asumu un papildina gurķu garšu.

Upeņu un ķiršu lapas: Pa 5 gabaliņiem katra. Šīs lapas piešķir gurķiem papildus aromātu un palīdz saglabāt to kraukšķīgumu.

Ķiploka daiviņas: 10 daiviņas. Ķiploks piešķir sālītajiem gurķiem spēcīgu un aromātisku garšu.

Melnie piparu graudi: Daži graudi. Melnie pipari piešķir nedaudz asuma.

Asie pipari: 20 grami, pēc izvēles. Ja vēlaties pikantākus gurķus, varat pievienot arī asus piparus.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment